(untitled) (Journal of actual problems of jurisprudence, 2018)
Бұл мақалада еліміздің Еуразиялық экономикалық одағына кіруде кеден саясатын жүзеге асыруың сыртқы экономикалық қызметтi мемлекет тарапынан реттеу және бақылау шараларын жасау және жүзеге асыруда тiкелей атсалысу, ел мүддесi үшiн кеден саясатын қалыптастыру, функционалды экономиканың дамуына ықпал ету, ұлттық және сыртқы экономикалық, ғылыми-техникалық, азық-түлiк қауiпсiздiгiн құқықтық қамтамасыз ету мәселелері және оны құқықтық жетілдіру жолдары қарастырылған. Түйін сөздер: азық-түлік қауіпсіздігі, Еуразиялық экономикалық одағы, Кеден одағы, агроөнеркәсiптiк кешен.