(untitled) (Journal of actual problems of jurisprudence, 2018)
Мақалада туризмнің түрлері мен нысандарының құқықтық аспектілері қарастырылады. Туризмді жіктеуге негіздер бола алатын бірнеше теориялық концепциялар және оларды бекітетін құқықтық нормалар талқыланды. Халықаралық пен ішкі туризмнің айырмашылықтары көрсетілді. Әлеуметтік туризм және экотуризм сияқты туризмнің коммерциялық емес түрлеріне ерекше көңіл бөлінді. Сондай-ақ, агротуризмнің анықтамасы берілді. Түйін сөздер: туризм, тур, экотуризм, виза, әлеуметтік туризм.