(untitled) (Journal of actual problems of jurisprudence, 2018)
Кибертерроризмнің пайда болуы компьютерлік желілерге қарсы шабуыл келтіруге пайдаланатын және нәтижесінде мемлекетке апат салдарын әкелетін ақпараттық және компьютерлік технологиялардың пайда болуымен байланысты. Біздің әрқайсымызды бұл үрейлендіретін көрініс ойландырары хақ. Шындығында террористер стратегиялық маңызды әскери, қаржылық және компьютерлік желілерге зиян келтіре алады ма? Халықаралық қауымдастық кибертерроризмді жою мақсатында психологиялық, саяси және экономикалық потенциалды біріктіру үшін қолдан келгеннің барлығын жасап күш салуда. Психологиялық көзқарас тұрғысынан, «кибертерроризм» терминінде қазіргі кезде екі үлкен қорқыныш біріктірілген. Кездейсоқ, күшті қылмыстылық қорқынышы компьютерлік технологиялар алдындағы тікелей қорқыныш және сенімсіздікке ұласуда. Бұл құбылыспен байланысты қорқыныш пен уайым көптеген жағдайларда бірнеше есе ұлғайтылып, кибертерроризм жағдайы тіркелмеген. Хакерлер террористермен үнемі қабылдануда. Киберқабілеттілік біз ойлағанымыздан да әлдеқайда тұрақты. Бірақ басым қауіптілік бар, сондықтан мұндай текті қылмыстардың алдын алу шаралары іске асырылуы қажет. Түйін сөздер: кибертерроризм, компьютер, байланыс, ақпарат.