(untitled) (Journal of actual problems of jurisprudence, 2018)
Бұл мақалада ойшылдардың билікті тармақтарға бөлуге байланысты тұжырымдары талданылады. Жекелей алғанда, классиктер Ш.Л. Монтескьенің, Дж. Локктің, Ж.Ж. Руссоның саяси құқықтық ойлары баяндалған. Билікті бөлу теориясы өзінің одан ары дамуымен жалғасты, кейінгі жылдары ойшылдардың теоретикалық еңбектерінде дамытылып, мемлекетте мемлекеттік билікті құруда тәжірибе жүзінде іске асырылды. Түйін сөздер: мемлекет, билік, тармақтар, бөлу.