(untitled) (Journal of actual problems of jurisprudence, 2018)
Аталған мақала жастардың құқықтық мәртебесі мәселелеріне арналған. Мұнда, сонымен қатар, Қазақстан Республикасындағы мемлекеттік жастар саясатының құқықтық негіздері қарастырылып анықталады. Мақалада мемлекеттік жастар саясаты саласындағы заңнаманың қалыптасу сатылары ерекшеленіп көрсетіледі. Мақала авторларымен қазіргі қолданыстағы заңдарға ғылыми сараптама жүргізілген. Сонымен қатар әрекет етіп отырған заңнамаларды жетілдіруге бағытталған ұсыныстар жасақталған. Түйін сөздер: жастар, заң, мемлекеттік жастар саясаты, заңнамалар, жастардың құқықтық мәртебесі, волонтерлық қызмет.