(untitled) (Journal of actual problems of jurisprudence, 2018)
Экология аясындағы құқық бұзушылықтарды тергеу барысында сот сараптамалары тағайындалады. Мақалада экологиялық болып саналатын сараптамалар қарастырылған. Криминалистік әдебиеттерде экологиялық сараптамаларды жіктеуге әртүрлі көзқарастар орын алған. Авторлар экологиялық сараптамалардың өзіндік жүйесін ұсынған. Түйін сөздер: экологиялық құқық бұзушылық, жіктеу, сот экологиялық сараптамалары, сынып, тек, құрылыс.