(untitled) (Journal of actual problems of jurisprudence, 2018)
Бұл мақалада виктимизации мәселелері мен жәбірленушінің қылмыстық-құқықтық мәні қарастырылады. Ұзақ уақыт бойы құқық қорғау органдары бағдарлануы біржақты айналасында жұмыс атқарған, қылмыс және қылмыскердің тиісті назар құрбаны қылмыс. Соның салдарынан жәбірленушілердің саны әлі күнге дейін толық есепке алынбаған, демек, олардың жеке тұлғалық ерекшеліктері есептелмейді, кездейсоқ іс-шаралар өткізіледі, виктимдікті алдын алу және жалпы сұлба, жәбірленушінің жиі артық емес туралы қаралады, ақпарат көзі ретінде қылмыскерге және қылмыс ретінде, қатысушысы (жағы) қылмыстық іс жүргізу кезінде қарастарылады. Түйінсөздер: кінәлі виктимность, кінәсіз виктимность, белгілері жәбірленушінің жеке бaсы, зиян, қылмыстық іс жүргізу зaңы.