(untitled) (Journal of actual problems of jurisprudence, 2018)
Мақала қазіргі таңда әрекет етіп отырған ҚР-дың Азаматтық Кодексінің және ҚР-дың «Кешенді кәсіпкерлік лицензия туралы» заңының негізінде жазылған. Мақалада кәсіпкер ретінде франчайзер мен франчайзидің құқықтары мен міндеттері, жауапкершілігі, франчайзингтің дамуына кедергі келтіретін жағдайлар және оларды құқықтық реттеу жолдары қарастырылған. Түйін сөздер: франчайзинг, кәсіпкер, бәсекелес, тауар таңбасы, фирмалық атау.