(untitled) (Journal of actual problems of jurisprudence, 2018)
Қазіргі қазақстандық құқықтық ғылымда қазақстандық әкімшілік юстицияның қандай болуы керектігі туралы мәселелер ашық түрде айтылуда. Сонымен қатар қазақстандық әкімшілік юстиция мәселелері зерттеу саласында баламалы бағытта жүргізіліп жүр. Мемлекеттік реформалар қалыптасуы кезеңдерінің барлығында әкімшілік заң шығарушылықты жетілдіру, жалпы әкімшілік құқық бағытындағы шешімдерді шешу күрделі мәселе болып келеді. Түйін сөздер: юстиция, заң, мемлекеттік басқару, әкімшілік құқық