(untitled) (Journal of actual problems of jurisprudence, 2018)
Жалпы теория құқығының өз пәні танымының әдіснамалық плюрализм мәселесі жандандырылады: құқық ғылымын игеру күрделілігінің көптігі тәсілдері әдістемелік қағидалардың дұрыстығы мен таным теориясының даму деңгейінің пәнін зерделеуге негізделеді. Мемлекет пен құқықтың ғылыми танымының құралдары мен тәсілдері, пайдаланылатын әр түрлі ұштастыру тәсілдері, тиісті ғылыми-зерттеу бағыты мен бірнеше ғылыми мектептердің қалыптасуын байланыстыруда құқықтану әдіснамалық плюрализмі қалыптасты. Түйін сөздер: құқық, ғылым, әдіс, әдіснама, логика, ойлау, дәреже, шындық.