(untitled) (Journal of actual problems of jurisprudence, 2018)
Бұл мақалада қазақстандық заңды тұлғалар үшін қосылу және біріктіру деген жаңа ұғымды қарастырады. Көптеген ресурстар мен фирмалардың басқарушылары арасындағы өзара бір түсінік, ол іс-қимылды сақтау арқылы қоғамдағы заңды тұлғалардың тиімділігін арттыру деп есептеледі. Сондай-ақ әр түрлі салаларындағы басқа фирмалар (оң және теріс) сыртқы факторларға жүктейді. Бұл мақалада Қазақстанда түрлі секторларындағы жағдайдың сіңуін түсіндіруге және болжауға арналған тепе-теңдік жаңа тұжырымдамасын сипаттайды. Сондықтан да, қазіргі уақытта қосылу және бірігу ұғымы көптеген Қазақстандағы заңды тұлғалар үшін өте маңызды. Сондай-ақ біздің отандық және шетелдік кәсіпорын қайта ұйымдастыруындағы біздің отандық кәсіпорындарға оң септігі қарастырады. Бұл дегеніміз, шетелдік заңды тұлғалардың қазақстандық заңды тұлғаларға деген көзқарасын өзгерткені көрінеді. Қосылу және жұтылу терминін зерттеулер уақытында біздің елімізге тигізіп жатқан тек оң аспектілерін ғана аңғарамыз. Бұл мақалада сонымен қатар бұл терминге үлкен қызығушылық танытып отырған біраз салаларды қарастырады, олар: мұнай және газ, тау-кен және қаржы секторлары. Бұл біздің елімізде осындай қайта ұйымдастыру арқылы экономиканы көтеруге болады деп біраз болжам жасалынған. Түйін сөздер: қосылу, жұтылу, қайта ұйымдастыру, коммерциялық заңды тұлға, шет елдік заңды тұлға.