(untitled) (Journal of actual problems of jurisprudence, 2018)
Бұл мақалада контрафактілі банкноттарды тану үшін жоғары жиілікті ағымдарды пайдалану қарастырылады. Құжат пен құжат айналымы қазіргі қоғамның сөзсіз серіктестері болып табылады. Дегенмен, қазіргі заманғы әлемде құжаттардың айналымына контрафактілік құжаттарды жасау мен енгізудің жаңа және барынша тиімді жолдары үнемі пайда болады. Қазіргі уақытта көшіру және баспа техникасы мен компьютерлік техника кеңінен қолданылады. Бұл елдегі экономикалық тұрақсыздыққа, органдардың және құжаттар шығаратын тұлғалардың қызметін бақылауды әлсірету, жеткілікті сот-техника мен айналыстағы маңызды құжаттар үлгілерінің болмауы. Нормативтік актілердің жеткіліксіз үйлестірілуі, терминологияның біркелкілігінің болмауы құқық қорғау қызметіне кедергі келтіреді, құжат айналымы саласындағы қылмыстық қол сұғушылықтар үшін қылмыстық жауапкершілікті жүзеге асыру механизмінің бұзылуына әкеліп соқтырды. Жасандылықты, жалғандықты және жасандылықтың басқа түрлеріне қатысты көптеген зерттеулерге қарамастан, олардың басым көпшілігі белгілі бір қылмыстың қылмыстық-құқықтық реттеу мәселелерін талдайды. Әдетте, олар күрделі сипатқа ие емес және осыған байланысты тиісті қылмыстарды қалыптастыру мен өзара байланыстырудағы ішкі өзара қарым-қатынастар мен заңдылықтар анықталған жоқ. Түйін сөздер: қоғам, пән, объект, қылмыс, адам, саясат, қоғам, заң, жауапкершілік, заң, эквивалент.