(untitled) (Journal of actual problems of jurisprudence, 2018)
Мақалада Қазақстан Республикасының Қылмыстық кодексінде қорқытып алу түсінігі нақты болмағандықтан, қорқытып алу сияқты қылмыстық құқық бұзушылықтарды жасау әдіс мәселесін қылмыстардың криминалистикалық сипаттамалары аясында қорқытып алу әдісі қылмыстарды саралау призмасы арқылы қарастырылады. Қорқытып алумен іргелес баптарының өкімдерін салыстырады. Бөтеннің мүлкін немесе мүлiкке құқықты немесе зардап шеккен адамға немесе оның туыстарын нұқсан ақпарат таралу қаупi төнген мүліктік сипаттағы өзге де әрекеттер жасауға, не өзге де ақпаратты беру үшін бұл талаптар жасасады, жәбірленушінің мүддесіне немесе оның туыстары елеулі зиян келтіруі және қорқытып алуды ұйымдасқан қылмыстық топтармен жасау әдісінің мазмұны туралы қорытынды жасалады. Түйін сөздер: ұйымдасқан қылмыстық топтар, қорқытып алу, қорқытып алу әдісі, қылмыстық құқық бұзушылықтар, криминалистикалық сипаттама, мүлікті қайтару талаптары.