(untitled) (Journal of actual problems of jurisprudence, 2018)
Мәселенің өзектілігі қоршаған ортаға қолайлы жағдай жасау, табиғи ресурстарды мағыналы пайдалану, бірқатар факторларға байланысты болу қажеттілігінен туындады. Сондықтан жұмыстың мақсаты экологиялық заңнаманы зерделеу ғана емес, сондай-ақ әртүрлі елдердегі өзара әрекеттесу. Бұл мәселені зерттеудің басты көзқарасы – әлемдегі және бір елдегі экологиялық заңнаманы үйлестірудің тәсілдерін анықтау. Мұндай ынтымақтастық дамушы елдерде, дамыған елдерде, экологиялық проблемаларды шешуде, өз мемлекетінің жағдайын сақтап, әлемдік кеңістікте жинақтаушы әсерді төмендетуге мүмкіндік береді. Бұл мақалада қарастырылатын мәселелер. Сондай-ақ, мақалада Еуропа, Америка және Азия елдеріндегі ішкі заңнамалар талданады және белгілі бір заңдардың қабылдануы бұрыннан бар болғандықтан жүзеге асырылады, бұл жұмыстар экология саласындағы заңнаманы енгізу үдерістерінде өз жолын бастайтын елдер үшін практикалық құндылық болып табылады. Мұндай заңдарды үйлестіру қоршаған ортаны тұрақты дамыту және болашақ ұрпақ үшін табиғи ресурстарды сақтау үшін қажетті компонент болып табылады. Түйін сөздер: экологиялық заңнама, конвенция, заңнамалық қызмет, қоршаған ортаны ластау, халықаралық-құқықтық құжаттарды үйлестіру.