(untitled) (Journal of actual problems of jurisprudence, 2018)
Мақала ортаның биологиялық агенттермен зақымдануы жағдайын дәлелдеу үшін соттық сараптамаларды қолдану сұрақтарына арналған. Тақырыптың өзектілігі, отандық ғылыми әдебиеттерде аз зерттеліп, биологиялық агенттердің түсінігі, олардың ерекшеліктері, биологиялық құралдарды қолдану арқылы терроризм актісі орын алғанда қоршаған ортаның элементтеріне әсер етуі қарастырылмаған. Зерттеудің мақсаты санитарно-эпидеомиологиялық сараптаманың классын көрсету. Сараптамалардың нақты түрлерінің объектісінің түсінігі, эксперттік зерттеулердің көмегімен шешілуі мүмкін сұрақтар қарастырылған. Бактериалогиялық зерттеулер үшін қосымша жөнелтілуі керек материалдар көрсетілген. Биологиялық агенттер, биологиялық қару, бактериалогиялық материалды индикациялау әдістері туралы биологтардың, эпидеомиологтардың, микробиологтардың, вирусологтардың ғылыми ебектері методологиялық негіз болды. Түйін сөздер: биологиялық қару, биологиялық агенттер, вирустар, бактериялар, уыттар, соттық сараптама, сараптамалар класы, эксперттік зерттеудің түрлері, материалдарды әзірлеу.