(untitled) (Journal of actual problems of jurisprudence, 2019)
Мақалада қауіпсіздіктің қоғамдық қатынастардың жағдайы ретіндегі жалпы түсінігі, теориялық және тәжірибелік жағынан, осы қатынастардың барлық жүйесінде нақты қауіпсіздік түсінігін қалыптастыратын түрлері сияқты саяси, экономикалық, әскери, ғылыми-техникалық, әлеуметтік, экологиялық және басқа қауіпсіздік мәселелерін атап өту қажеттілігіне келеді Түйінсөздер: Пенитенциарлық қауіпсіздік, қылмыстық-атқару құқығы, түзеу-тәрбиелеу жұмыстары, еңбек, сотталғандар, бас бостандығынан айыру.