(untitled) (Journal of actual problems of jurisprudence, 2019)
Бұл мақалада қылмыстық іс жүргізулік мәжбүрлеу шараларының классификациясы берілген. Мақалада қылмыстық-процестік мәжбүрлеу шараларының бірнеше түрлері берілген: қылмыстық процеске қатысушы тұлғаға қатысты; адамның құқығы мен бостандығының шектелуіне байланысты; қолдану мақсатына байланысты. Түйінсөздер: қылмыстық процесс, қылмыстық іс жүргізулік мәжбүрлеу шаралары, мәжбүрлеу шарасы, бұлтартпау шарасы, қамауға алу.