(untitled) (Journal of actual problems of jurisprudence, 2019)
Мақалада экологиялық қылмыстарды тергеу барысында «арнаулы білім» термин ұғымы мен маңызы қарастырылған. Әртүрлі авторлардың пікірлерін ескере отырып «арнаулы білім» және «арнаулы таным» терминдеріне Қазақстан Республикасының ескі және жаңа қылмыстық процесстік заңнамасына салыстырмалы талдау жасалынған. Автор экологиялық қылмыстарды тергеу барысында сот экологиялық сараптамасын өткізуде арнаулы білімдерді қолданудың ерекшеліктерін зерттеген. Түйінсөздер: Арнаулы ғылыми білімдер, экологиялық қылмыстар, қылмыстық құқықбұзушылық, арнаулы таным, сарапшы, маман, сараптамалар, зерттеулер, сот экологиялық сараптамасы.