(untitled) (Journal of actual problems of jurisprudence, 2019)
Мақалада қарастырылған кейбір процессуалдық, әдістемелік мәселелерімен криминология және қылмыстық іс жүргізу ғылым өкілдері әзірлеген экологиялық қылмыстардың алдын ала тергеу басында қылмыстық процестi жүргiзушi лауазымды тұлғалары шешеді. Автор айтқандай, экология саласындағы қылмыстар туралы қылмыстық шаруалар, ерекше күрделілікпен атап өтіп жатыр, осы себептен тексерулер жүргізіліп жатыр, болған қылмыстар белгілерін айқындалуы маңызды ерекшелікпен анықталып жатыр және биологиялық, химия, физикалық кешеннің қолданулар және тіркестері талап етіп жатыр. Түйінсөздер: қылмыстың белгілері, эклолгиялық қылмыстарды сотқа дейінгі тергеу, экономикалық және құқытық іс шаралар.