(untitled) (Journal of actual problems of jurisprudence, 2019)
Дәлелдемелерді бағалау іс жүргізудің әрбір сатысында шешілетін, әр уақытта да бір мақсатқа бағытталған, міндеттерге бағынған процесс болып табылады. Дәлелдемелерді бағалауды қылмыстық процестің әрбір қатысушылары жүзеге асыра алады, алайда олардың бағалауы процессуалдық дәлелдеу үшін әртүрлі маңызға ие болады. Мақалада авторлар дәлелдемелерді бағалаудың және оның субъектілерінің түсінігін қарастырған. Түйін сөздер: сот, прокурор, қорғаушы, тергеуші, процеске қатысушылар, дәлелдемелерді бағалау.