(untitled) (Journal of actual problems of jurisprudence, 2019)
Мақалада авторҚазақстан Республикасындағы қылмыстың орын алу себебі, қылмыстық әрекеттер механизмі, қылмыстың басталу және даму барысы зерттеліп, статистикалық деректер келтіре отырып сараптама жасайды және мәселені шешудің өзіндік жолдары көрсетіледі. Сонымен қатар бұл мақаланың астарында кез келген қылмыстың нақты классификациясы арқылы жаңа көзқараста сипатталған ситуациялардың өзекті сараптамалары, шығу жолдары мен себептері және олардың қайталанбас шешу жолдары берілген. Түйінсөздер: қылмыстық саясат, қылмыстан сақтандыру, экономикалық қылмыстар, қылмыспен күрестегі мемлекеттің қағидалары, қылмыстық саясаттың негізгі аспектілері.