(untitled) (Journal of actual problems of jurisprudence, 2019)
Ғылым саласына көші-қон түсінігін анықтауға қатысты әртүрлі қарама-қайшылықтар тән. Ғылымда көші-қон сияқты бірде бір түсінік қазіргі кездегі ұғымдық айналымда жалпы саны отыздан астам әртүрлі анықтауларға ие емес. Көші-қонның түсінігін анықтауға арналған зерттеулер тарихи, әлеуметтік, саяси, экономикалық, құқықтық сипатқа ие де, өз кезегінде аталған құбылысты анықтауға қатысты әртүрлі көзқарастардың орын алуынтуындатады. Мақалада көші-қонның түсінігін анықтауға байланысты авторлардың позициялары, және ғылыми-зерттеу әдебиеттерінде кездесетін көші-қонның түсініктерін жүйелеуге талпыныс жасалған. Мақалазерттеу әдебиет табылған анықтамаларжіктеу үшінкөші-қонжәне көші-қон әрекет анықтау авторлардың ұстанымын талдайды. Түйінсөздер: көші-қон, көші-қон үдерісі, көші-қон ұтқырлығы, көші-қон ағыны, қоныс, елдің ауысуы.