(untitled) (Journal of actual problems of jurisprudence, 2019)
Мақала сот қадағалауы тұжырымдамасын талқылайды. Түрлі көзқарастарды талдау, сондай-ақ халықаралық құқықтың салыстырмалы талдау. Арнайы назар Қазақстандағы сот бақылау дамыту және құру кезеңдері талдау орналастырылған. Салыстырмалы саралау алғашқы заңнамамен еңсеріледі. Түйінсөздер: Сот, сот бақылау, алдын ала өндірістік, халықаралық құқық, сотқа дейінгі кезеңде, қылмыстық іс.