(untitled) (Journal of actual problems of jurisprudence, 2019)
Бұл мақалада Қазақстан Республикасының су қауіпсіздігінің заңнамаларын қамтамасыз етуге арналған. Қазіргі кезде Қазақстан Республикасы су ресурстары тапшылығы байқалып, кейін су тапшылығы болуы мүмкін. Су қауіпсіздігі мәселелерін қазір мемлекеттің ұлттық қауіпсіздігі ретінде қарастырылады. Бүгінгі күнге дейін мемлекеттер судың жеткіліксіздігінен әр түрлі тәсілдерімен төтеп беруде- су үнемділігін арттыру,мемлекеттің қадағалауымен, су шаруашылықтарын инвестиция құю сол арқылы су тапшылығын жеңу. Сонымен қатар, су заңнамаларын салыстыра отырып, Араб мемлекеттерінің бағдарламаларын су ресурстарының жағдайының құқықтық мәселелері. Түйін сөздер: Су ресурстары, су қауіпсіздігі, су кодексі, су заңнамалары, су объектілерін қорғау.