(untitled) (Journal of actual problems of jurisprudence, 2018)
Берілген мақалада автор экологиялық ақпаратқа қоғамның қол жетімділігін қамтамасыз етудің мемлекеттік-құқықтық тетігінің мәселелерін қарастырады. Қоршаған ортаны қорғау өз кезегінде қоршаған ортаны қорғау мен қалпына келтіруге, қоршаған ортаға шаруашылық және өзге де қызметтің кері әсер етуінболдырмау және оның салдарын жоюға бағытталған мемлекеттік және қоғамдық шаралардың жүйесі. Түйінсөздер: қоғам, экология, ақпарат, құқық, заң, мемлекет, қоршаған ортаны қорғау.