(untitled) (Journal of actual problems of jurisprudence, 2018)
Қазақстанда жер қоры тауарлы шаруашылық айналымға кеңінен тартылуда. Жер ресурстарына антропогендік, техногендік жүктемелер түсуде. Адамзаттық кез келген қызметі жер ресурстарына өзінің қауіптігін тигізбей жүзеге асырылмай отыр. Сол себептен жерді қорғау қазіргі таңда өзекті мәселелердің бірі болып отыр. Нақты мақалада Қазақстан Республикасындағы нарықтық қатынастар жағдайында ауылшаруашылық мақсатындағы жерлерді қорғау мен ұтымды пайдалануды қамтамасыз етудің құқықтық мәселелері қарастырылды. Автор еліміздегі осы саладағы қолданыстағы заңнамаларды жетілдіруге ұсыныстар жасады. Түйінсөздер: жер, жерді қорғау, қоршаған орта. Жер қойнауы, жерді консервациялау.