(untitled) (Journal of actual problems of jurisprudence, 2018)
Қазақстан Республикасының Елбасы: «Күрделі геосаяси контекст, қазіргі кездегі және болашақтағы өзгерістер, халықаралық кеңістіктегі мүмкіндіктің шектелуі, жаңа және жасанды сыртқы жүйелік ескі тәуекелдер және қазақ мемлекеттілігі үшін үндеулер» бар екендігін, өз жолдауында айтқан болатын. «Әлемнің сәулеті өзгереді. Бұл кезеңді кез келген мемлекет өте алмайды. Бұл кезеңді тек күшті жұмылған державалар ғана өте алады». Түйін сөздер: Экономикалық қауіпсіздік, ұлттық қауіпсіздік, экономика.