(untitled) (Journal of actual problems of jurisprudence, 2018)
Берілген мақалада ҚР азаматтық іс жүргізуге қатысушылардың құқықтық жағдайының құқықтық реттеу мәселелері қарастырылады. Зерттеу барысында азаматтық іс жүргізуге қатысушылардың оның ішінде соттағы өкілдердің құқықтық жағдайынанықтайтын қолданыстағы азаматтық іс жүргізу заңдарға талдау мен ғылыми қорытындылар мен ұсыныстар жасалған. Түйін сөздер: сот процесі, іске қатысушы тұлғалар, тараптар, адвокат, сот өкілі, заңгер.