(untitled) (Journal of actual problems of jurisprudence, 2018)
Медиация – тараптар ең қолайлы шынайы келіп келісім екі жақтың мүдделерін қанағаттандыратын етіп делдал, медиатор тараптар олардың арасындағы жанжал, оның нәтижесінде, келіссөздер ұйымдастырады және басқарады, онда келіссөздер процесі. Медиатордың дау тараптарының кез-келген міндетті шешім қабылдауға өкілеттігі жоқ, өйткені партиялар қабылдаған белгілі бір жағдайларда даудың медиацияны тоқтатуға шешім. Медиатордың рөлі келісімге қол жеткізу үшін, тараптар бір-бірін жақсы түсінуге көмектесу болып табылады; кейбір жағдайларда – дау шешіледі алатын тұрғысынан опцияларды табуға көмектеседі. Түйінсөздер: медиациясы, сот, медиатор, өкілдік.