(untitled) (Journal of actual problems of jurisprudence, 2018)
Жұмыста Қазақстанның денсаулық сақтау жүйесінің дамуына тарихи-құқықтық, сонымен қатар оның қазіргі таңдағы пробемалары мен оны ары қарай жетілдіруге байланысты талдау жасалынған. Медициналық қызметтер көрсету аясын реформалаудың жаңа бағыттарына шолу жасалынған. Денсаулық сақтау саласындағы нормативтік актілерге талдау жүргізілініп, денсаулық жүйесінің кемшіліктері мен оларды шешуге байланысты ұсыныстар берілген. Түйінсөздер: денсаулық сақтау, медицина, медициналық қызмет, денсаулық сақтау саласындағы мемлекеттік реттеу, денсаулық сақтауға құқық, мемлекеттің әлеуметтік қызметтері.