(untitled) (Journal of actual problems of jurisprudence, 2018)
Құқықтық ғылымдардағы екі негізгі бағыттағы бір мағыналы емес ойға келу қазақстандағы заңды ойлармен сипатталуы табиғи құқықтың интерпретациялық идеясы. Табиғи құқықтар туралы мәселерде оның шын мәніндегі қатынастары қорытындыланады. Табиғи құқықтың доктринасы логикалық түзілімі, адамның көрегенді мұраты немесе жалпыадамзаттық құндылығы, табиғи объективті мәнге ие болып табылады. Ұсынылған мақалада автор қысқаша тарихи-құқықтық эволюцияға өткенді шолу жасап, әлемдік саяси-құқықтық ойларды табиғи құқықтық түсінігін береді. Түйін сөздер: мемлекет, келісім-шарт, құқық, еркіндік, халық, философия, адам.