(untitled) (Journal of actual problems of jurisprudence, 2018)
Осы мақала шеңберінде автор экстремист тұлғасы сияқты өте күрделі, көп қырлы, көп аспектілі мәселені қарастырып, діни экстремистік бағытты ұстанушы тұлғаға жалпы сипаттама беруге, оның әлеуметтік-демографиялық, психологиялық болмысын және оны шеткі әрекеттерге итермелеуші себептерді ашуға тырысады. Экстремистік бағыттағы қылмыскер психологиясы механизмінің күрделілігі, экстремизм генезисіндегі ең бастысы-индивидтің өзін-өзі таныту қажеттілігінің пайда болу себептері зерделенеді. Статистикалық мәліметтер негізінде жеке тұлғаны осындай қылмыс түрін жасауға ықпал етуші факторлар мен оның әлеуметтік жағдайы қарастырылады. Түйін сөздер: қылмыскер тұлғасы, әлеуметтік-демографиялық сипаттама, дәстүрлі емес дін өкілдері, психикалық күйзеліс, дінтану.