(untitled) (Journal of actual problems of jurisprudence, 2018)
Мақалада қылмыстық процесс барысында көмек көрсететін білікті тұлғалардың ұғымы қарастырылады. Автор білікті тұлғалардың қылмыстық процестің қатысушылары ретіндегі жалпы және айрықша белгілерін анықтап, «білімдер» мен «танымдар» ұғымдарын жекелендіреді. Алдын ала тергеу мен істің сотпен қарастырудағы мамандардың кәсіби кеңес беру құқықтық институтының маңызы айқындалады. Түйін сөздер: дәлелдемелер, дәлелдеу, сот төрелігі, білікті тұлға, маман, арнайы білімдер, қылмыстық процесс.