(untitled) (Journal of actual problems of jurisprudence, 2018)
Бұл мақалада мүлікті талан-таражға салумен күресудің және меншікке қарсы қылмыстардың барлық нысандарына қол сұғу-шылықтың қылмыстық құқықтық және криминологиялық мәселелері қарастырылады. Автор арқылы мүлік, мүлікке құқық және мүліктік әрекеттер сипаты анықталады. Автор арқылы мүлікті талан-таражға салудың ұғымы, мүлікке құқық және мүліктік сипаттағы әрекеттер қарастырылып зерттелген. Сондай-ақ, Жаңа қылмыстық кодекстегі меншікке қарсы қылмыстарға жауаптылықты жетілдіру мәселесі зерттеледі. Автор арқылы мүлікті талан-таражға салу үшін қылмыстық заңды қолдану мәселесін жетілдіру ұсынылған. Түйін сөздер: пәні, объект, қылмыс, меншікке қарсы қылмыстар, меншікке қарсы қылмыстардың алдын алу.