(untitled) (Journal of actual problems of jurisprudence, 2018)
Бұл мақалада Қазақстан Республикасының күшіндегі жаңа қыл-мыстық кодексі контекстінде экологиялық қауіпсіздікке қол сұғатын қылмыстық құқық бұзушылықтардың объективтік жақтарының белгілерін доктриналды талдау жасалған. Мақала авторлары осы қылмыстық құқық бұзушылықтардың объективтік жағын өз көз-қарастары жағынан ашқан. Қылмыстық заңанаманы экологиялық қауіпсіздікке қол сұғатын қылмыстық құқық бұзушылықтардың объективтік жақтары бойынша ары қарай жетілдірудің нұсқаулары берілген. Түйін сөздер: экологиялық қауіпсіздік, экологиялық қылмыс-тық құқық бұзушылықтар, экологиялық қылмыстық құқық бұзу-шылықтардың объективтік жағы, объективтік жақтың белгілері, доктриналды талдау.