(untitled) (Journal of actual problems of jurisprudence, 2018)
Бұл мақалада автор сыбайлас жемқорлыққа байланысты құқықтық мәселелерін талқылайды. Сыбайлас жемқорлық қазіргі қоғамның жағымсыз құбылысы болып табылады. Жемқорлықпен күресті өз құзырында барлық мемлекеттік органдары жүргізеді. Қаржы полиция органдарының осы күрес шеңберінде алғашқы міндеті болып әкімшілік қызметін атқаратын қызметкерлерінің тарапынан жемқорлық жағдайларын тудырмау. Сонымен қатар мемлекеттік органдары арасындағы жемқорлық тудыратын жағдайларды болдырмау табылады. Түйін сөздер: сыбайлас жемқорлық, мемлекеттік органдар, қоғам, мемлекеттік қауіпсіздік, заңдылық.