(untitled) (Journal of actual problems of jurisprudence, 2018)
Бұл мақалада автор арқылы алаяқтықты саралаудың құқық қорғау әркеттеріне ұсынысты мақсат тұтпайды. Бірақ, қолданыстағы заңның негізінде, ғалым заңгерлер және сот тәжірибесіндегі талан-тараждың ұғымы мен белгілерін, заңдағы алаяқтың нормаларының даму тарихын зерттейді. Сондай-ақ, алаяқтықтың құрамы қарастырылып зерттелген. Автор арқылы алаяқтықтың жекелеген түрлерін сара-лауды зерттеген. Алаяқтықтың басқа ұқсас құрамдардан және азаматтық құқықтық құқық бұзушылықтардан ажырату шектері ұсынылған. Түйін сөздер: пәні, объект, қылмыс, меншікке қарсы қылмыстар, алаяқтық.