(untitled) (Journal of actual problems of jurisprudence, 2018)
Бұл мақалада автор Қазақстан Республикасындағы азаматтардың қолайлы қоршаған ортаға деген құқығын жүзеге асырудың тетігін қарастырған. Қоғамдық экологиялық сараптама қызметін жүзеге асыру мәселелеріне талдау жасаған. Қоғамдық экологиялық сараптаманың қоршаған ортаға келтірілген зиянды болжау арқылы алдын алады және оны бағалай отырып зиянның зардабын жою жолдарын ұсынады. Сонымен қатар, қоғамдық экологиялық са-раптаманың жүзеге асыру тетігінің кейбір шешу жолдарын ұсынады. Түйін сөздер: қоршаған орта, қоғамдық экологиялық сараптама, экологиялық заңнама.