(untitled) (Journal of actual problems of jurisprudence, 2018)
Бұл мақалада автор Қазақстан Республикасының жаңартылатын энергия көздері саласындағы заңнаманы талдау жасайды. Қазақстанда жаңартылатын энергия көздерін пайдалану үшін, сондай-ақ бүкіл әлемде негізгі фактор, қоршаған ортаға энергиясын теріс әсерін азайту қажеттілігі болып табылады. Қазақстанда жаңартылатын энергия көздерін дамыту, энергетика және қоршаған ортаны қорғау қауіпсіздігін қамтамасыз ету, қоршаған ортаны қорғау, болашақ ұрпақ үшін өз энергия ресурстарын үнемдеу болып табылады. Түйін сөздер: заң, жаңартылатын энергия, экология, қоршаған ортаны қорғау.