(untitled) (Journal of actual problems of jurisprudence, 2018)
Берілген мақалада автор Қазақстан Республикасының сақтандыру заңнамасының даму кезеңдері қарастырылған. Мақалада сақтандыру механизмінің негізі ежелгі Римде қаланғандығы көрсетілді. Қазіргі Қазақстан территориясында сақтандыру заңнамасының қалыптасуы Совет кезеңімен байланысты. Отандық сақтандырудың даму кезеңдері мен қатар шетелдердегі сақтандыру қызметінің даму ерекшеліктері сипатталған. Мақалада Н.Б. Мынбаева сияқты отандық авторлардың еңбектері мен қатар Ресей мен қиыр шығыс авторларының еңбектері қолданған. Түйін сөздер: сақтандыру қызметі, теңіз сақтандыру, сақтандыру заңнамасының қалыптасуы.