(untitled) (Journal of actual problems of jurisprudence, 2018)
Қазіргі таңда Қазақстан Республикасында жеке еңбек дауларының құқықтық реттелуі еңбек құқыққатынастарының өзекті мәселелерінің бірі болып табылады. Тақырып өзектілігімен ерекшеленетін осы мақалада еңбек заңнамасы, соның ішінде, жеке еңбек даулары институты дамуының хронологиялық тізбектілігін анықтау қазіргі заманның талабы екендігі және зерттеуді қажеттілік ететіні анықталған. Түйін сөздер: еңбек даулары, жеке еңбек даулары, еңбек заңнамасының тарихы, қызметкер, жұмысберуші.