(untitled) (Journal of actual problems of jurisprudence, 2018)
Мақалада денсаулық сақтау саласында мемлекеттік реттеу мәселелері қарастырылады. Денсаулықты сақтау саласында қолданыстағы заңнамаға өзгерістер енгізумен байланысты нормативтік-құқықтық база қарастырылған. Медицина қызмет саласында қоғамдық қатынастарды құқықтық қамтамасыз етудің ерекшелігі, ең алдымен, азаматтардың денсаулығын қорғау аясында құқықтық қатынастарды реттейтін отандық заңнаманы жетілдіру болып табылады. Түйін сөздер: мемлекеттік реттеу, әкімшілік-құқықтық реттеу механизмі, денсаулық сақтау жүйесі, денсаулықты сақтау, медициналық құқық.