(untitled) (Journal of actual problems of jurisprudence, 2018)
Бұл мақалада ТМД елдерінің азаматтық іс жүргізуінің конституциялық-құқықтық негіздеріне байланысты мәселелер қарастырылады. Тәуелсіз мемлекеттер достастығы аясындағы елдердің жеке-дара мемлекет болып дамуының өзіндік ортақ заңдылықтары бар. Оның тарихи құқықтық себептері және геосаяси да себептері бар. Достастық құрамына кіретін мемлекеттер, қазіргі таңда тарихи тұрғыдан ғана байланысты емес құқықтық, экономикалық, әлеуметтік тұрғыдан да өзара бірлестікте өмір сүруде. Міне, бұл жағдайлар қазіргі кезеңде ТМД елдеріндегі құқықтық жүйелердің дамуының негізгі тенденциялық бағыттарын айқындауда. Түйін сөздер: ТМД елдері, азаматтық іс жүргізу, конституциялық-құқықтық негіздер, құқықтық жүйе.