(untitled) (Journal of actual problems of jurisprudence, 2018)
Берілген мақалада жеке азаматтар құрамы түсінігіне түрлі нормативтік ықпал ету мен ұғымына талдау жасалынады. Жеке мәліметтер және олардың субъектілерінің мәртебесі туралы қазіргі заңнама мәселелеріне назар аударылады. Жеке мәліметтерді қорғау саласындағы маңызды мәселелердің болуын растайтын тәжірибеден мысал келтіріледі. Отандық заңнаманы жетілдіру жөнінде ұсыныстар енгізіледі. Түйін сөздер: жеке мәліметтер, жеке өмір, ақпараттық құқық, құпия ақпарат, жеке мәліметтер субъектісі.