(untitled) (Journal of actual problems of jurisprudence, 2018)
Бұл мақалада Қазақстанның мемлекеттік тілінің дамуының өзекті мәселелері қарастырылады, атап айтқанда, мемлекет құрушы ұлттың дамуы, кейбір мемлекеттердегі ұлтаралық қатынастарға либералдық (ықтиярлық) көзқарас, бірқатар елдердегі мемлекеттік тілдің дамуына салыстырмалы талдау жасала отырып, біздің еліміздегі мемлекеттік тіл идеологиясының құқықтық реттелуінің жолдары қарастырылады. Түйін сөздер: ұлттық сананы қалыптастыру, мемлекеттік идеология, ұлттық құндылықтар, халықтар ассимиляциясы, ұлттық диаспоралар, көзқарас, интеграциялық ролі.