(untitled) (Journal of actual problems of jurisprudence, 2018)
Аталған мақалада азаматтық қоғам мен құқықтық мемлекет өзараәрекеттесуі туралы мәселелер қарастырылған. Көп қырлы жұп дәрежелер құбылыстары мен ғылыми танымға талдау жасалған. Мемлекет пен азаматтық қоғам саласындағы әртүрлі тұжырымдар туралы автордың көзқарасы баяндалған. Қоғамдық және мемлекеттік бақылау, әртүрлі меншік түрлері азаматтық қоғам мен құқықтық мемлекет дамуының құрамдас бөлігі. Әлеуметтік үрдістерді реттеудің екі деңгейі мен құрылымдық өзараәрекеттесу белгіленген. Түйін сөздер: автономия, кепілдік, азаматтық қоғам, мемлекет, құқық, саясат, контроль, бостандық.