(untitled) (Journal of actual problems of jurisprudence, 2018)
Жұмыста конституциялық құқықтардың әртүрлілігі ретінде әлеуметтік құқықтардың ерекшеліктері қарастырылған. Адамның әлеуметтік құқықтарының жүзеге асу шарттары мен тәртібі мемлекеттің экономикалық жүйесінің жағдайына, әлеуметтік саланың дамуына байланысты өзгеруі мүмкін. Адам мен азаматтың әлеуметтік құқықтары, қамтамасыз етілуі мемлекеттің негізгі қызметі болып табылатын, Конституциямен кепілдендірілген құқықтар мен еркіндіктердің бөлінбес бөлшегі болып табылады. Түйін сөздер: мемлекет, әлеуметтік құқықтар, әлеуметтік кепілдендірмелер, әлеуметтік қорғаныс, әлеуметтік қызмет.