(untitled) (Journal of actual problems of jurisprudence, 2016)
Исследована регламентация налоговой обязанности на основе сравнительной характеристики норм Основного Закона Украины и Республики Казахстан. Определены общие черты и отличия регламентации обязанности по уплате налогов и сборов в Украине и Республике Казахстан путем анализа Конституций двух государств. Предложено направление оптимизации норм Основного Закона Украины и Республики Казахстан. Қазақстан Республикасы мен Украинаның негізгі заңнамасының қағидаларының сипатта масының салыстырмалы негізінде салықтық міндеттемелерге тәртіп белгілеу зерттелген. Екі мемлекеттің Конституцияларын талдау арқылы Қазақстан Республикасы мен Украинадағы салық төлеу мен жинау міндеттемесін тәртіпке келтірудің негізгі сипаттамалары мен ерекшеліктері арқылы айқындалған. Қазақстан Республикасы мен Украина негізгі заңнамаларын оңтайландыру бағыты ұсынылған.