(untitled) (Journal of actual problems of jurisprudence, 2016)
В данной научной статье рассматривается зарубежный опыт негосударственной детективной деятельности в предупреждении и предотвращении преступности, а также раскрыты вопросы внедрения детективной деятельности в Республике Казахстан. Даны рекомендации по дальнейшему совершенствованию негосударственной детективной деятельности в зарубежных странах. Осы ғылыми мақалада қылмыстылықтың алдын алу мен жолын кесуде мемлекеттік емес детективтік қызметтегі шетелдік тәжірибесі қаралған. Автормен қылмыстылықтың алдын алу мен жолын кесуде қызметтегі шетелдік тәжірибесіне талдау жасалған, сондай-ақ Қазақастан Республикасында детективтік қызметті енгізу сұрақтары қаралған. Шетелдерде мемлекеттік емес детективтік қызметті әрі қарай жетілдіру бойынша ұсыныстар жасалған.