(untitled) (Journal of actual problems of jurisprudence, 2016)
Бұл ғылыми мақалада авторлар экологиялық қауіпсіздікке қол сұғатын қылмыстардың объек тісі мен затын теориялық тұрғыда қарастырып, саралау мәселелерін қарастырған. Экологиялық қауіпсіздікке қол сұғатын қылмыстардың затын жіктеудің авторлық көзқарасы берілген. Эколо гиялық қауіпсіздікке қол сұғатын қылмыстардың объектісін толық жіктеп, оның топтық объектісі – экологиялық қауіпсіздік берілген. Сонымен қатар, экологиялық қауіпсіздікке қол сұғатын қылмыс тардың объектісі бойынша дұрыс саралаудың кемшіліктері көрсетіліп, қылмыстық заңды жетілдіру жолдары берілген. В научной статье с теоретической точки зрения авторами рассматриваются проблемы квалификации объекта и предмета преступлений, посягающих на экологическую безопасность. Дана авторская классификация предмета преступлений, посягающих на экологическую безопасность выделен отдельный видовой объект – экологическая безопасность. Также для правильной квалификации объекта и предмета преступлений, посягающих на экологическую безопасность, даны пути совершенствования уголовного законодательства.